Video: Policijski službenici na CRO MRMI tečaju

Slika PU_BP/cro.mrmi2017.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, i ove godine aktivno sudjeluju na CRO MRMI tečaju (Croatian Medical Response to Major Incidents), koji se održava u vremenu od 27. do 29. listopada u organizaciji Hrvatskog društva za medicinu katastrofe, Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, a pod pokroviteljstvom Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Tečaj je namijenjen, osim bolničkih hitnih službi i drugim žurnim službama (policija, vatrogasci i sl.). 

Policijska uprava brodsko-posavska, sudjeluje u ovom projektu od 2007. godine, u početku na lokalnoj razini, a zadnjih pet godina na državnoj razini. Zapovjednik Interventne jedinice policije Miljenko Kovačević, od početka projekta stekao je status instruktora CRO MRMI tečaja.

U simulacijskoj vježbi koja je održana 28. listopada, između ostalih sudjelovali su pripadnici Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske, a sve se odvijalo u realnom vremenu. Simuliran je teroristički napad u zgradu, pri čemu je prostor poliklinike zamišljen kao poslovna zgrada. Policija je pritom pokazala brzinu reagiranja na dojavu i sprječavanju daljnjeg terorističkog akta, te stručnost i kvalitetu prilikom osiguranja mjesta događaja. 

U vježbi su osim policije, sudjelovali i druge žurne službe, koje su pokazale zavidnu razinu stručnosti, podijelivši uloge i koordinaciju rukovođenja između policijskog, vatrogasnog i medicinskog resora, te kvalitetu i brzinu u odnosu na zbrinjavanje žrtava.

Ovakvim vježbama, koje su edukativno dobrodošle, jačaju se partnerski odnosi i komunikacija između policije, drugih žurnih službi, kao i institucija lokalne i državne vlasti, te također i sposobnost brze reakcije žurnih službi kao odgovor na svaku ugrozu.  



Stranica