Utvrđene nepropisne brzine i vožnja u suprotnom smjeru

Slika PU_BP/IMG_1202-stop.policija.jpg

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u subotu, dana 9. kolovoza, nadzirući promet na autocesti A3, utvrdili su dva slučaja vožnje nepropisnim brzinama od 215 kilometara na sat i slučaj vožnje u suprotnom smjeru.

Foto: PU brodsko-posavska

U subotu, dana 9. kolovoza, oko 12.10 sati, na autocesti A3 kod Oprisavaca, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, nadzirući promet, utvrdili su da dvoje državljana Makedonije (21-godišnjak i 20-godišnjakinja), upravljaju osobnim automobilima Toyota i Audi, krećući se brzinom od 215 kilometara na sat, iako je na autocesti prometnim znakom brzina ograničena na 130 kilometara na sat. Prometni policajci su im izdali prekršajni nalog sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uz izrečenu zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci. 

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 9. kolovoza, oko 16.30 sati, na autocesti A3, kod Bodegraja, utvrdili su prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Naime, zatekli su osobni automobil BMW, švicarskih registracijskih oznaka, da se kreće kolničkom trakom namijenjenom za vozila iz suprotnog smjera. Vozilom je upravljao 34-godišnji državljanin Makedonije, kojem je policija izdala prekršajni nalog uz zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemnom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Pogledajte vijest: Stranci kažnjeni zbog brze vožnje.



Stranica