Utvrđena najveća nepropisna brzina od 199 km/h, te najveća koncentracija alkohola od 2,52 promila

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija4.JPG

Pojačane aktivnosti policije će i dalje biti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, sigurnosni pojas, mobitel), te prekršaja ponavljača – recidivista. 

Foto: Ilustracija

Prošli tjedan (od 17. do 23. siječnja), na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se 13 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene, te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su prilikom nadzora promet utvrdili ukupno 368 prekršaja, od kojih 143 prekršaja nepropisne brzine, 72 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (5 bez položenog ispita, 4 pretjecanje i obilaženje, 2 pod zabranom, 2 obveze vozača prema pješacima, 1 nepoštivanje prednosti prolaza i dr. Samo za blagdan Sv. Vinka, utvrđeno je 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.  

Najveća nepropisna brzina od 199 km/h, utvrđena je na autocesti A3, dana 23. siječnja, u 10.30 sati, za što je sankcioniran 36-godišnjak, dok je najveća nepropisna brzina od 120 km/h, kroz naselje (G. Vrba), utvrđena dana 21. siječnja, u 21.50 sati, te je za ovaj prekršaj sankcioniran 19-godišnjak.
Najveća koncentracija alkohola od 2,51 promila, očitana je u organizmu 33-godišnjaka, dana 22. siječnja, u 23.25 sati u Slavonskom Brodu.

Policijski službenici i dalje nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima u cilju povećanja razine sigurnosti na našim cestama, te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Pojačane aktivnosti će biti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, sigurnosni pojas, mobitel), te prekršaja ponavljača – recidivista. 

Pogledajte informaciju: Prošlotjedni kontinuirani nadzori prometa.

Stranica