Utvrđena koncentracija alkohola 2,31 promila te nepropisna brzina od 246 km/h

Slika /PU_BP/Promet/policija 2019. -1.jpg

Policijski službenici nastavljaju i pojačano nadzirati promet te pozivaju sudionike u prometu na oprez i pridržavanje odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama  

Foto: ilustracija
 

U prošlotjednim pojačanim nadzorima prometa u nadležnosti rada policijske uprave (od 15. do 21. srpnja), kontrolirano je 480 vozila.

Utvrđeno je 281 prekršaja, od kojih su najbrojniji „4 glavne ubojice u prometu“. Dakle, evidentirano je 64 prekršaja nepropisnih brzina, 51 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 15 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (zaštitna kaciga 5, pretjecanje i obilaženje 5, bez položenog ispita 5, tehnička neispravnost 5, neregistrirano vozilo 4, nepoštivanje prednosti prolaza 3 i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 2,31 promil očitana je u organizmu vozača osobnog automobila koji je prouzrokovao prometnu nesreću, dok je najveća brzina od 246 km/h utvrđena na autocesti, a za koji prekršaj je sankcioniran vozač (r.1971.) osobnog automobila talijanskih nacionalnih registracijskih oznaka (dana 21. srpnja, u 19.20 sati).

Policijski službenici nastavljaju i pojačano nadzirati promet te pozivaju sudionike u prometu na oprez i pridržavanje odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica