Upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

Alkoholizirani vozači su isključeni iz prometa i smješteni u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola. Policija protiv svih počinitelja podnosi prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja

FOTO: Ilustracija

Tijekom vikenda, policijski službenici su postupali nekoliko puta prema počiniteljima prometnih prekršaja, koji su upravljali vozilima prije stjecanja prava na upravljanje.
U petak oko 17 sati, u Slavonskom Brodu na Sjevernoj veznoj cesti, policijski službenici su kontrolirali vozača koji je upravljao osobnim automobilom našičkih registracijskih oznaka. Provjerama kroz baze podataka, policajci su utvrdili da 18-godišnjak upravlja osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje te da upravlja vozilom u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Nadalje je utvrđeno da počinitelj nije koristio sigurnosni pojas, nije imao upaljena dnevna svjetla na vozilu te nije kod sebe imao osobnu iskaznicu. Počinitelj je policijskim službenicima dao lažne osobne podatke, dok mu je identitet utvrđen naknadno nakon dolaska u policijske prostorije.
U subotu, oko 23 sata, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, zaustavili su 36-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod vidljivim utjecajem alkohola, u iznosu od 2.12 promila.
U nedjelju, oko 23 sata, u Okučanima, zaustavljen je 22-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole. Daljnjim provjerama, policajci su utvrdili da vozač upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,83 g/kg alkohola u krvi.
Alkoholizirani vozači su isključeni iz prometa i smješteni u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola. Policija protiv svih počinitelja podnosi prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Stranica