Unatoč visokim kaznama, alkoholizirani vozači i dalje prisutni u prometu

Slika /PU_BP/alkohol formula.png

Svi alkoholizirani vozači su dovedeni u policijske postaje, gdje su smješteni u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Policijski službenici policijske uprave brodsko-posavske su tijekom proteklog vikenda prilikom obavljanja pojačanih aktivnosti na suzbijanju najtežih kategorija prekršaja, smjestili u službene prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, veći broj vozača zatečenih na cestama.
U subotu (30. svibnja), policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, prilikom nadzora prometa na cestama, u Novoj Gradišci, zatekli su 52-godišnjeg vozača osobnog automobila, za kojega su alkotestom utvrdili koncentraciju alkohola od 2,18 promila.
Istog dana (30. svibnja), oko 2 sata, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, su u Gornjoj Vrbi, u svojstvu vozača osobnog automobila zatekli 25-godišnjaka pod vidnim utjecajem alkohola. Izvršenim provjerama u informacijskom sustavu, policijski službenici su utvrdili da 25-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, dok su policajci alkotestom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu počinitelja od 1,84 promila.
Nadalje, u nedjelju (31. svibnja), oko 4 sata u Kovačevcu, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zaustavili osobni automobil novogradiških registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnji vozač. Policijski službenici su alkotestirali vozača te mu alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,06 promila.
Također u nedjelju (21. svibnja), oko 20 sati, isto u Kovačevcu, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška kontrolirali su osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,77 promila. 28-godišnjak je doveden u prostorije Policijske postaje Nova Gradiška, gdje je zadržan do otriježnjenja. Protiv počinitelja prekršaja, policija je podnijela prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu (Stalna služba u Novoj Gradiški). U ponedjeljak (1. lipnja) proveden je prekršajni postupak u kojem je 28-godišnjak proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2700 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole u trajanju od 3 mjeseca.
Svi alkoholizirani vozači su dovedeni u policijske postaje, gdje su smješteni u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

FOTO: Ilustracija

Stranica