Uhvaćeni recidivisti - jedan pokušao pobjeći policiji, a od drugog oduzet automobil

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija-auto.jpg

Policijski službenici protiv prekršitelja podnose odgovarajuće prekršajne prijave.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, noćas (17. studenoga), u 0,20 minuta, u Slobodnici, pokušali su zaustaviti vozača osobnog automobila, koji je unatoč zapovijedi nastavio vožnju, no policajci su ga ubrzo zaustavili. Utvrđeno je, da osobnim automobilom upravlja 22-godišnjak, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola, a koji je i prethodno činio prekršaje. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2.37 promila.
Nadalje, policijski službenici su kod 49-godišnjeg suvozača pronašli i oduzeli 2 grama droge marihuane. Također su utvrdili da 25-godišnji putnik u istom automobilu kod sebe nema osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi identifikacijski dokument.
Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 49-godišnjaka optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge, dok su 25-godišnjaku uručili obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Nakon više od sat vremena, policijski službenici Postaje prometne policije, u Pilarevoj ulici u Slavonskom Brodu, zaustavili su isti osobni automobil, kojim je upravljao 49-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje, a u njegovu organizmu alkotestom su očitali koncentraciju alkohola od 1,11 promila.
Radi se o recidivisti - učestalom prekršitelju prometnih prekršaja, koji je odmah isključen iz prometa, priveden u policijsku postaju, te su policijski službenici od istoga privremeno oduzeli osobni automobil.
Policija protiv 49-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Stranica