Uhvaćeni počinitelji tri kaznena djela

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_0756-lisice.jpg

Policijski službenici protiv počinitelja podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe u dobi od 19, 24, 25 i 29 na okolnosti počinjenja tri kaznena djela teške krađe.

Dana 29. svibnja, u Policijskoj postaji Nova Gradiška zaprimljena je dojava o počinjenju kaznenog djela teške krađe. Tijekom noći, jedan građanin je primijetio da se neke kažnjive radnje događaju oko crkve u Starom Petrovom Selu i odmah pozvao policiju.  Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su u blizini crkve uočili skinute bakrene oluke i bakrene cijevi, te su također u blizini uhvatili počinitelje kaznenog djela. Radi se o 24-godišnjaku i 19-godišnjaku nad kojima su dovršili kriminalističko istraživanje. Pritom su utvrdili da su dvojica spomenutih sa crkve skinuli 18 metara bakrenih oluka i 6 metara bakrenih cijevi u namjeri odvoženja, no spriječeni su u svom naumu, zahvaljujući građaninu, koji je pravovremeno pozvao policiju. Policijski službenici protiv obojice podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Također protiv 24-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jer je upravljao neregistriranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje.  

U Slavonskom Brodu, dana 24./25. svibnja, tijekom noći, u Ulici dr. M. Budaka, 29-godišnjak je provalio u aparat za tople napitke te iz unutrašnjosti otuđio nekoliko stotina kuna kovanog novca.

Dana 30. svibnja, iza ponoći, u Slavonskom Brodu, 25-godišnjak i 29-godišnjak su pokušali provaliti u tvrtku, u Ulici dr. M.Budaka, u čemu ih je spriječio zaštitar. Policijski službenici protiv počinitelja podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Stranica