Uhvaćen za volanom pod utjecajem droga i bez vozačke dozvole

Slika /PU_BP/Akc.promet.12.2017.9 - Copy.jpg

Vozač je bio pod utjecajem opojne droge - kokain

U petak (2. kolovoza), oko 14 sati, u Kovačevcu, prilikom nadzora prometa, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnjak u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Policijski službenici su 30-godišnjeg vozača podvrgnuli i preliminarnom ispitivanju na prisutnost droga kojom prilikom je testerom utvrđena prisutnost na drogu – kokain. Zbog postojanja opasnosti da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju i zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policija protiv 30-godišnjeg vozača podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Stalnoj službi u Novoj Gradiški, Općinskog suda u Slavonskom Brodu.
 
U subotu (3.kolovoza), oko 4 sata, u Okučanima, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 48-godišnjak. Policajci su alko-testom 48-godišnjem vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,12 promila. Alkoholizirani vozač je doveden u Policijsku postaju Okučani i zadržan do otriježnjenja, a policijski službenici protiv njega podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Također u subotu (3. kolovoza), oko 17 sati, u Novoj Gradiški, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 24-godišnji vozač. Policijski službenici su alkotestirali vozača te mu alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,58 promila. Vozač je doveden u Policijsku postaju Nova Gradiška i zadržan do otriježnjenja, a policajci protiv njega podnose odgovarajuću prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Stranica | Promet i vozila