Uhvaćen još jedan krijumčar

Slika /PU_BP/Granica2019/Granica,plovilo.JPG

Policijski službenici su 19-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske

Foto: Ilustracija

Obavljajući zadaće nadzora državne granice i sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, su u utorak 1. kolovoza, u večernjim satima, u Slavonskom Brodu, kontrolirali osobni automobil slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 19 godišnji državljanin BiH. 
U automobilu je bilo šest stranih državljana, koji su prethodno isti dan, pomoću gumenog čamca nezakonito prešli državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Također je utvrđeno da je 19-godišnjak, navedene osobe koje su nezakonito ušle u RH, iz koristoljublja namjeravao odvesti u druge zemlje Europske unije.

Policijski službenici su danas 2. kolovoza, 19-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog prostora predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, dok je prema stranim državljanima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima. 
 
Vezane vijesti o prethodnim slučajevima sprječavanja krijumčarenja osoba:

Brodski policajci spriječili još jedno krijumčarenje osoba,

Pomagao migrantima koji su nezakonito prešli državnu granicu,

Spriječeno krijumčarenje osoba,

Osobe koje su nezakonito ušle u Hrvatsku namjeravao prevesti do Italije,

U prtljažniku pokušao prevesti strane državljane preko državne granice

Stranica