Uđite u naše redove i ponosno nosite odoru hrvatske policije

  • Slika /PU_BP/2022/dani otv vrata policije 2022/20220621_113155.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Želiš biti glasnik i čuvar mira u svojoj domovini - prijavi se na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova i postani hrvatski policajac/policajka

Foto: Pu brodsko-posavska

Danas (21. lipnja) u Slavonskom Brodu, na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, organiziran je  Dan otvorenih vrata policije u zajedničkoj suradnji Policijske uprave brodsko-posavske i Policijske akademije. Na manifestaciji su prisustvovali župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, zamjenik župana Marko Šimić sa suradnicima, gradonačelnik Grada Slavonskog Broda Mirko Duspara sa suradnicima, nekoliko stotina učenika osnovnih i srednjih škola, te ostalih građana.
Cilj ovih aktivnosti je motivirati mlade da se i sami prijave na natječaj za zanimanje policajac, a ovim putem su se mogli iz prve ruke upoznati s važnim informacijama vezanim uz upis u srednju Policijsku školu ‘Josip Jović’ kao i s kriterijima koje moraju zadovoljiti da bi postali dio “plave obitelji”, obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.
Dan otvorenih vrata i upoznavanje učenika s obrazovanjem odraslih za zanimanje policajac upotpunile su atraktivne pokazne vježbe pripadnika demo tima Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske i vodiča službenog psa Službe kriminalističke policije koji je sa svojim psom Donom učenicima demonstrirao pokaznu vježbu pronalaska droga.
Osim pokaznih vježbi, prisutni su imali mogućnost porazgovarati sa djelatnicima svih rodova policije koji svakodnevno rade u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj. Također su prisutni mladi i ostali građani imali priliku pogledati opremu i tehniku koju policajci koriste u svakodnevnom radu. Tako su se srednjoškolci koji su zainteresirani za prijavu na natječaj, upoznali  sa svim segmentima rada policije u domeni temeljne, kriminalističke, prometne, granične i interventne policije, protueksplozijske zaštite i dr.
Zamjenik načelnika policijske uprave Ivica Kovačević je pozvao mlade da se prijave na natječaj za zanimanje policajac/policajka. Dodao je da je biti policajac humano zanimanje, te da mladi unose entuzijazam što donosi novu snagu i elan policiji.  

Stranica