Učenici svratili do policije

Slika PU_BP/PPP-djeca.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U vremenu od 10.30 do 12.30 Postaju prometne policije u Slobodnici posjetili su učenici od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole „Ivan Mažuranić“ iz Sibinja, zajedno sa svojom ravnateljicom. Naime, u šest autobusa, ukupno 320 učenika sibinjske škole, uključujući sve svoje područne škole sa učiteljicama, nakon terenske nastave u Gradu Slavonskom Brodu svratilo je u prometnu policiju.

Policijski službenici su ih rado primili i proveli kroz svoje službene prostorije, odgovarajući na njihove upite. Učenici su imali priliku pogledati sve službene prostorije, operativnog dežurstva, otpreme službe, prostorija za zadržavanje i druge radne prostorije. Upoznali su se sa dijelom opreme i tehnike koju policija koristi u svom svakodnevnom radu, te pogledali policijska vozila i motocikle. Pojasnilo im se što policija radi, kako se konstantno školuje i educira, no iznenadilo je i znanje učenika, kada su odgovarali na upite policajaca. Očito je da vrlo dobro znaju što radi prometna policija i koje aktivnosti provodi, kako se ne bi dogodila kakva prometna nesreća ili netko stradao.

Učenici prvih razreda su prethodno izradili crteže na temu, što sve znaju o prometu, te ih poklonili prometnim policajcima prije odlaska, izrazivši želju za ponovnim susretom.



Stranica