U trkačkom društvu građana iz više od 25 zemalja

  • Slika /PU_BP/KŠimić.2019/Zg.polumaraton.17.3.2019.jpg
  • Slika

Policijski službenici Policijske uprave ekipno treći na polumaratonu u Zagrebu

Jučer (17. ožujka) su policajci i policajke Republike Hrvatske bili su sjedinjeni u trkačkom druženju s građanima iz više od 25 zemalja. Naime, u Zagrebu, uz pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske, održano je i pojedinačno te ekipno Prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova u polumaratonu.

Utrka je startala, ali i završila ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice, te je uz natjecateljski imala i humanitarni karakter. Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova uplatili su trećinu kotizacije, a uplaćena sredstva biti će donirana međunarodnom udruženju „Law Enforcement Torch Run“ i Specijalne olimpijade.  

Na startu utrke, rame uz rame s nekoliko stotina trkača, našli su se i predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske, koji su se natjecali u kategoriji policajaca. Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske Alen Ivanagić s vremenom 1 sat i 52 minute, Mladen Prskalo s vremenom 1 sat i 53 minute, Zlatko Zarožinski s vremenom 1 sat i 47 minuta i Krešimir Šimić s vremenom 1 sat i 30 minuta, uspješno su pretrčali stazu dugu 21 kilometar te na Prvenstvu Ministarstva unutarnjih poslova u ekipnoj kategoriji osvojili ukupno treće mjesto. Brončana medalja je otišla u Slavoniju, srebrna u Međimurje, a ona najsjajnija, zlatna, u Zagorje.

Stranica