U Staroj Gradiški obilježen Dan policije

Slika PU_BP/Dan.pol.16Gl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Policijska uprava brodsko-posavska, dana 27. rujna, svečano je obilježila Dan policije, zaštitnika policije Svetog Mihaela u Staroj Gradiški. Obilježavanju Dana policije prethodile su brojne sportske aktivnosti i akcija dragovoljnog darivanja krvi. Svečani protokol je započeo u jutarnjim satima, sjećanjem na poginule hrvatske branitelje i policajce u Domovinskom ratu, u okviru kojeg je načelnik policijske uprave Ante Zovak sa suradnicima ispred spomen ploče u Mažuranićevoj ulici, u Slavonskom Brodu, položio vijenac i zapalio svijeće, kojemu su se pridružili roditelji i članovi obitelji poginulih u Domovinskom ratu, djelatnici policijske uprave te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Protokol obilježavanja se nastavio okupljanjem sudionika, gostiju i uzvanika ispred zgrade Općine Stara Gradiška, te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika u znak sjećanja na poginule i stradale u Domovinskom ratu. Sveta misa služena je u crkvi Svetog Mihaela Arkanđela u Staroj Gradiški koju je predvodio policijski kapelan Davorin Anđić uz potporu župnika Mate Rukavina. Pored nove zgrade Postaje granične policije Stara Gradiška, upriličena je prezentacija te je mnoštvo građana i učenika imalo priliku pogledati izloženu policijsku opremu i tehniku Interventne, prometne i kriminalističke policije, opremu i tehniku kojom se u svom radu služe pirotehničari, te policijski službenici na zaštiti državne granice i granične kontrole. Prisutni građani su također imali priliku razgovarati sa policijskim službenicima, koji su spremno odgovarali na postavljena pitanja.

Na nogometnom igralištu, pripadnici Interventne jedinice policije izveli su atraktivnu vježbu, koja je naišla na veliko oduševljenje prisutnih. Nakon pokazne vježbe, zainteresirani su imali priliku pogledati novu zgradu Postaje granične policije.

Kratki prigodni program upriličen je u dvorani Općine Stara Gradiška u okviru kojega su se gostima i uzvanicima, prigodnim riječima obratili načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, izaslanica župana Brodsko-posavske županije Ankica Vukašinović, te domaćin načelnik Općine Stara Gradiška Velimir Paušić, čestitajući Dan policije djelatnicima policijske uprave. U okviru programa koji je vodila glasnogovornica policijske uprave Kata Nujić, između ostaloga pročitala je imena poginulih i stradalih hrvatskih branitelja, policijskih službenika i radnih kolega tijekom Domovinskog rata. Načelnik policijske uprave Ante Zovak je u nastavku svečanog programa trojici građana uručio zahvalnice i prigodne poklone za građansku hrabrost te pomoć policiji. Također je uručio 41 pohvalnicu policijskim službenicima i djelatnicima policijske uprave, koji su to zaslužili svojom profesionalnošću i kvalitetom rada. Na kraju programa načelnik Zovak je uručio zahvalnicu načelniku Općine Stara Gradiška Velimiru Paušiću za solidarnost i dobru suradnju sa policijom uz riječi zahvale svim sudionicima, donatorima i izvođačima.



Stranica