U Slavonskom Brodu održani 11. Mega bikers susreti

Slika PU_BP/MotoGl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Tijekom održavanja 11. Mega bikers susreta, od 9. do 11. svibnja, u Slavonskom Brodu, nije bilo posebnih izgreda, iznimnih događaja koji bi izazivali posebnu pozornost javnosti, niti posebnih odstupanja u odnosu na prethodne vikende. Obzirom na veliki broj posjetitelja, stanje sigurnosti tijekom održavanja moto susreta, policija cijeni povoljnim.

Dana 9. svibnja, u Slavonskom Brodu, Splavarska ulica, bilo je oko 2500 posjetitelja, dana 10. svibnja, utrku ubrzanja, Sjeverna vezna cesta, posjetilo je oko tri tisuće posjetitelja, dana 11. svibnja, u defileu ulicama Slavonskog Broda, sudjelovalo je oko tisuću motorista, a večernji koncert u Splavarskoj, posjetilo je oko 7500 posjetitelja.

U području kriminaliteta i javnog reda, evidentirano je jedno kazneno djelo krađe mobitela, te jedan slučaj remećenja javnog reda i mira.

U prometu su se dogodile dvije prometne nesreće u kojima su sudjelovali motociklisti, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom. Također je u prometu sankcionirano 80 prekršaja, a najveći broj (32) prekršaja se odnosio na nepropisne brzine. Također su utvrđeni i ostali prekršaji u prometu kao što su: ne korištenje zaštitne kacige na glavi (10), vožnja pod utjecajem alkohola (9), te su u manjem broju utvrđeni drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavska i na ovim moto-susretima, vodeći računa o sigurnosti građana i imovine pokazali su visoku razinu profesionalnosti, između ostaloga zahvaljujući kooperativnoj suradnji organizatora, korektnom ponašanju sudionika moto susreta i ostalih građana.



Stranica