U šest provala šteta više desetaka tisuća kuna

Slika PU_BP/Provalnik lopov.jpg

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Slavonskog Broda zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela teške krađe (provaljivanjem).

Provedenim kriminalističkim istraživanjem on je osumnjičen za šest kaznenih djela teške krađe. Osumnjičen je da je od prosinca 2014. do lipnja 2015. godine u tri slučaja provalio u skladišni prostor jedne trgovine alkoholnim i bezalkoholnim pićima u Slavonskom Brodu iz kojeg je odnosio veće količine raznih alkoholnih pića (likera, piva i slično), veću količinu sokova, kave i drugih artikala u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Sumnjiči ga se i da je u studenom 2014.godine provalio u jednu trgovinu mješovite robe u Slavonskom Brodu iz koje je ukrao sef u kojem se nalazilo više desetaka tisuća kuna te veću količinu raznih vrsta cigareta i prehrambenih proizvoda. Također je osumnjičen da je krajem listopada ove godine provalio u jedan ugostiteljski objekt na području Slavonskog Broda u kojem je iz prostora šanka otuđio tisuću kuna, a iz prostora kuhinje više desetaka kilograma svježeg mesa i suhomesnatih proizvoda.

Policija je kod njega pronašla veću količinu razne sportske odječe i obuće koju je od njega uz potvrdu oduzela zbog sumnje da se radi o robi za koju je u četvrtak, 17. prosinca 47-godišnjak iz Slavonskog Broda prijavio da mu je iz dvorišnog objekta ukradena sportska oprema vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna . Provedenim kriminalističkim istraživanjem 44-godišnjak je osumnjičen da je počinio i ovo kazneno djelo teške krađe.

Zbog ovih šest kaznenih djela teške krađe policija je u petak, 18. prosinca osumnjičenog 44-godišnjaka uz kaznenu prijavu dovela nadležnom državnom odvjetniku na prvo ispitivanje, a nakon toga sucu istrage koji mu je odredio 30 dana istražnog zatvora. 



Stranica