U prometnoj nesreći sudjelovalo 5 vozila, 4 osobe ozlijeđene

Slika /PU_BP/2022/PN2022/PN-ZVC.21.12.2022.JPG

Na dionici ceste na kojoj se dogodila prometna nesreća policijski službenici su promet privremeno zatvorili od 17.45 do 20.20 sati, te preusmjeravali obilazno

Foto: PU brodsko-posavska

Na kolniku Zapadne vezne ceste (državna cesta D53), u Slavonskom Brodu, jučer u 17.15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo pet vozila, a u kojoj su četiri osobe ozlijeđene (1 teško, 3 lakše).

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 56-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (BiH nacionalnih i registracijskih oznaka), započeo u zavoju udesno pretjecati dva tegljača koja su se kretala ispred njega (slovenskih i bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka).
Naime, prilikom pretjecanja prednjim dijelom automobila, udario je u osobni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera (RI registracijskih oznaka), a kojim je upravljao 49-godišnjak, te je nakon toga udario u metalnu odbojnu ogradu, dok je od jačine udara došlo do rotiranja automobila riječkih registracijskih oznaka, koji je stražnjim dijelom udario u poluprikolicu tegljača slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 54-godišnjak. Potom je došlo do udara automobila zagrebačkih registracijskih oznaka (koji se kretao iza automobila RI reg. oznaka), kojim je upravljao 40-godišnjak u automobil riječkih registracijskih oznaka, te udara automobila slovenskih registracijskih oznaka (koji se kretao iza automobila ZG reg. oznaka), a kojim je upravljao 24-godišnjak u automobil zagrebačkih registracijskih oznaka.

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 49-godišnjak, koji je zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju, dok su lakše ozlijeđeni 56-godišnjak, 40-godišnjak i 24-godišnjak.

Daljnjim radom i alko-testiranjem vozača, u organizmu 49-godišnjaka je očitana koncentracija alkohola od 1,27 promila, te je također utvrđeno da isti nije tijekom vožnje bio vezan zaštitnim sigurnosnim pojasom.

Na dionici ceste na kojoj se dogodila prometna nesreća policijski službenici su promet privremeno zatvorili od 17.45 do 20.20 sati, te preusmjeravali obilazno.

Policijski službenici protiv 56-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Također protiv 49-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica