U požarima na dva objekta nije bilo ozlijeđenih osoba

Slika /PU_BP/Požari2019/vatrogasni-kombi.jpg

Jedan požar se dogodio na radionici u Malinu, a drugi u obiteljskoj kući u Slavonskom Brodu

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodila se dva požara na dva objekta (stolarska radionica i obiteljska kuća) u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Prvi požar se dogodio u Malinu, dana 15. srpnja, oko 12 sati, koji su oko 13 sati lokalizirali pripadnici više dobrovoljnih vatrogasnih društava. Tijekom gašenja požara Županijska cesta 4244 je bila zatvorena, te su policijski službenici preusmjeravali promet obilazno (od 14,15 do 15,15 sati). Idućeg dana (16. srpnja) u suradnji policijskih službenika i pripadnika Odjela inspekcije civilne zaštite Slavonski Brod, na požarištu je obavljen očevid. Utvrđeno je da je do požara došlo uslijed kratkog spoja u elektromotoru stroja za upuhivanje i ispuhivanje piljevine, pri čemu se stvorilo iskrenje, koje je putem sustava ventilacije prenijelo u daščani silos.

Drugi požar se dogodio u subotu oko 17 sati, u obiteljskoj kući, u Slavonskom Brodu, Ulica Ljudevita Posavskog, kojom prilikom također nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo uslijed kratkog spoja na utičnici i pregrijavanja utikača produžnog kabla te izbijanja vatre, koja je zahvatila namještaj u jednoj od prostorija obiteljske kuće. Oko 17.10 sati požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod.

Policijski službenici o događajima dostavljaju izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Stranica