U pojačanom nadzoru prometa policija utvrdila 337 prometnih prekršaja

Slika /PU_BP/Promet/P4160113.JPG

Vozač je kroz naselje vozio 132 km/h

Prošli tjedan, od 12. do 18. kolovoza, na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo su se 14 prometnih nesreća, od kojih 1 s poginulom osobom, 2 s ozlijeđenim osobama (4 osobe su lakše ozlijeđene) te 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
U pojačanim policijskim nadzorima u prošlom tjednu, policijski službenici su utvrdili 337 prometna prekršaja, od kojih je najviše (176) prekršaja nepropisnih brzina.
 
Pritom su utvrđene i velike brzine izvan naselja, kao primjerice u četvrtak (15.kolovoza), na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 Bregana – Lipovac, oko 14.30 sati, policijski presretač je zaustavio 36-godišnjeg srpskog državljanina koji je osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka autocestom A3, jurio 199 kilometra na sat. Policijski službenici su nesavjesnog vozača odmah kaznili novčanom kaznom na mjestu događaja te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec.
 
Također nisu rijetke niti jurnjave kroz naselja, kao dana 14. kolovoza, kada su policajci nadzirući promet u Gornjim Andrijevcima, oko 19.10 sati, zaustavili osobni automobil i kaznili 49-godišnjeg vozača, jer je jurio brzinom od 102 km/h. Također u srijedu (14.kolovoza), oko 19.15 sati, na Području općine Staro Petrovo Selo, policajci su zaustavili osobni automobil i kaznili nesavjesnog 23-godišnjeg vozača koji je kroz naselje vozio 132 km/h.
 
U 42 slučaja prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima.
 
Prošli tjedan je pod utjecajem alkohola uhvaćeno i sankcionirano 18 vozača. Rekorder je alkoholizirani vozač uhvaćen sinoć (19.kolovoza), kod Gornje Vrbe,  oko 2 sata, gdje su policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod 39- godišnjem vozaču alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,67 promila. Policajci su također u spomenutim kontinuiranim nadzorima, sankcionirali 12 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel.

Stranica