U podvozje sakrio 5859 kutija cigareta te pokušao ući u RH

  • Slika /PU_BP/Granica2019/cigar.26.10.2020.JPG
  • Slika

Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem potvrdili da je kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora počinio 37-godišnjak.

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu  u Republiku Hrvatsku, dana 23. listopada, u 8.14 sati, graničnoj kontroli je (između ostalih) podvrgnut osobni automobil, njemačkih registracijskih oznaka i 37-godišnji vozač (državljanin Bosne i Hercegovine), kao i 32-godišnji putnik (također državljanin Bosne i Hercegovine) iz spomenutog automobila.

Policijski službenik je prilikom nadzora posumnjao, da se u osobnom automobilu nalazi krijumčarena roba, čije sumnje su poslije i potvrđene. Zajedničkim radom policijskih i carinskih službenika, te detaljnijim pregledom, uočeno je duplo dno na vozilu, te su se u unutrašnjosti nalazile skrivene cigarete.
Temeljem naloga Županijskog suda, pretraženo je vozilo, te je u preinačenom i pregrađenom podvozju automobila, pronađeno 5859 kutija raznih vrsta cigareta bez nadzornih markica Republike Hrvatske.

Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili, da je kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora počinio 37-godišnjak, dok se 32-godišnjak ne dovodi u vezu sa počinjenjem kaznenog djela. Protiv 37-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Stranica