U nastavku pojačanih nadzora naglasak na brzinu

U srijedu će policijski službenici provesti akciju nadzora brzine kretanja vozila


Foto: PU brodsko-posavska

U području prometa, na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom prošlog tjedna (od 12. do 18. studenoga), u 26 prometnih nesreća poginule su dvije osobe, jedna osoba je teško ozlijeđena, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.

U spomenutom vremenu, policijski službenici su u okviru nadzora prometa sankcionirali 421 prometni prekršaj. Od toga je utvrđeno 202 prekršaja nepropisnih brzina. Najveća brzina od 223 km/h, utvrđena je na autocesti A3, a u naselju (u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici), 118 km/h. Utvrđeno je 42 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (38 odrasle osobe, četiri nepropisnog prijevoza djece), te 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2.64 promila, očitana je u organizmu 48-godišnjeg vozača (Slavonski Brod). Nadalje je utvrđeno, 10 prekršaja pretjecanja i obilaženja, sedam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, te drugi prekršaji.

Policijski službenici će, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dana 21. studenoga (srijeda), od 11 do 17 sati, provesti preventivno represivnu akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila, ali i druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

Policija apelira na sudionike u prometu, da budu savjesni i odgovorni, pridržavaju se prometnih propisa, te tako doprinesu većoj sigurnosti.


Pisane vijesti