U Kujniku poginuo 22-godišnji motociklist

Slika PU_BP/PN Kujnik MTC 300.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

U nedjelju, 3. travnja oko 19,20 sati na kolniku županijske ceste u naselju Kujnik dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao motociklist.

Motociklom, SB registracija, vlasništvo 44-godišnjaka s područja općine Oriovac upravljao je prije stjecanja prava 22-godišnjak iz Lužana i kretao se kolnikom ceste kroz mjesto Kujnik od zapada u smjeru istoka. Motociklist je započeo radnju pretjecanja osobnog automobila, SB registracija koji se kretao ispred njega u istom smjeru i kojim je upravljao 33-godišnjak iz Oriovca. U trenutku dok ga je motocikli pretjecao 33-godišnjak također započeo radnju pretjecanja osobnog automobila koji se kretao ispred njega, a da prije toga nije provjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu odnosno motocikli koji je već bio u fazi pretjecanja, uslijed čega je došlo do udara motocikla u stražnji lijevi dio osobnog automobila, a potom slijetanja motocikla s kolnika u odvodni kanal sa sjeverne strane i nakon toga udara motocikla u betonski rub kolnog ulaza.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 22-godišnji vozač motocikla.

Policija će protiv 33-godišnjeg vozača osobnog automobila nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a prekršajni nalog 44-godišnjem vlasniku motocikla zbog davanja na upravljanje motocikla osobi koja nije stekla pravo na upravljanje tom kategorijom vozila.  



Stranica