U dva dana spriječena dva slučaja krijumčarenja stranih državljana

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Promet.nadzor.mup.jpg

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su dvojica osumnjičenih iz koristoljublja primili u vozila strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku u namjeri da ih prevezu do dogovorenog odredišta

Foto: ilustracija

U protekla dva dana na području Okučana, policijski službenici su uhitili dvije osobe zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iz članka 326. Kaznenog zakona.

Naime, 22. listopada policijski službenici su zaustavili i kontrolirali kombi vozilo talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnji državljanin Albanije, a u kojemu su se nalazile osobe za koje je postojala sumnja da su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.

Dan kasnije, policijski službenici zaustavili su i kontrolirali osobni automobil hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je  upravljao 23-godišnji državljanin Turske, a u kojemu su zatečene osobe za koje je utvrđeno da su na nezakonit način ušle na teritorij Republike Hrvatske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su dvojica osumnjičenih iz koristoljublja primili u vozila strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku u namjeri da ih prevezu do dogovorenog odredišta.

Protiv osumnjičenih vozača podnesene su kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje,  kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakona o strancima.

Prethodno objavljene vijesti:

Akcija „Bjegunac“ u Hrvatskoj: Uhićeno 11 osumnjičenih za krijumčarenje oko 160 osoba za najmanje 72 tisuće eura

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, uhitili su još trojicu krijumčara
 

Stranica