Trojica državljana Vijetnama pokušala ući u RH sa krivotvorenim putnim ispravama Tajvana koje su nabavili u Maleziji

Slika /PU_BP/Granica2019/Granica,g.p.S.B..jpg

Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprava

Foto: Ilustracija

Obavljajući graničnu kontrolu na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 29. travnja, oko 5 sati, policijski službenici su otkrili tri krivotvorene putne isprave Tajvana. Prilikom kontrole autobusa (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka) trojica putnika su policijskim službenicima dala na uvid putne isprave Tajvana za koje su policajci posumnjali da su krivotvorene. Radi se o tri putnika u dobi od 29, 35 i 38 (državljani Socijalističke Republike Vijetnam).

Daljnjim radom i provjerama, potvrđena je sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da se radi o krivotvorenim putnim ispravama Tajvana, koje su trojica osumnjičenih, tijekom travnja ove godine, nabavili za nekoliko stotina američkih dolara od nepoznate osobe na području Malezije i sa istima pokušali ući u Republiku Hrvatsku i druge zemlje Europske unije.

Policijski službenici protiv osumnjičenih podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprava te se nastavlja daljnji postupak sukladno odredbama Zakona o strancima.

Pogledajte informaciju: Pokušala ući u RH sa krivotvorenim graničnim štambiljima

Stranica