Tri osobe sankcionirane za pet raznih prekršaja

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IMG_0756-lisice.jpg

Policijski službenici su tri osobe (44-godišnjakinju, 20-godišnjaka i 33-godišnjaka) koje su počinile pet raznih prekršaja adekvatno sankcionirali

Foto: ilustracija

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske,  sankcionirali su tri osobe (44-godišnjakinju, 20-godišnjaka i 33-godišnjaka) zbog pet raznih prekršaja.

U prvom slučaju dana 23. veljače, oko 9 sati, pas vlasništvo 44-godišnjakinje ušao je u dvorište mještanke na području Općine Vrpolje usmrtivši nekoliko kokoši. Policijski službenici su 44-godišnjakinji uručili obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te joj je izdan i prekršajni nalog iz Zakona o prebivalištu, jer nije u zakonskom roku prijavila prebivalište ili boravište na adresi.

Nadalje, dana 28. veljače, oko 19.15 sati, u Slavonskom Brodu, 20-godišnjak je krešući se biciklom sreo dvije mlađe osobe, stao i bez posebnog povoda im pokazao preklopni nož, koji su policijski službenici od istoga oduzeli. Policijski službenici protiv 20-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U trećem slučaju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa u blizini Nove Gradiške, dana 28. veljače, u 21.40 sati, kontrolirali osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnjak. Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola od 0,66 promila. Nadalje, od istoga je oduzeto 4,8 grama droge marihuane. Budući da je postojala opasnost da će 33-godišnjak nastaviti sa činjenjem prekršaja zadržan je u policiji na otriježnjenju. Policijski službenici protiv 33-godišnjaka podnose obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Stranica