Tjedno izvješće

Slika PU_BP/auto_policija02.jpg

Na području policijske uprave od 2. do 9. travnja evidentirano je 61 kazneno djelo od kojih je većina u strukturi općeg kriminaliteta, a najveći broj (53) se odnosi na imovinska kaznena djela. U području  

Foto: Ilustracija

Na području policijske uprave od 2. do 9. travnja evidentirano je 61 kazneno djelo od kojih je većina u strukturi općeg kriminaliteta, a najveći broj (53) se odnosi na imovinska kaznena djela. U području prometa dogodile se 22 prometne nesreće, od kojih sedam (7) s ozlijeđenim osobama i 15 s materijalnom štetom. Pritom je su  tri (3) osobe teško ozlijeđene, dok su četiri (4) osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Zabilježeno je 16 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 14 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Dogodilo se šest (6) požara uglavnom bez štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentna su tri (3) slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na graničnim prijelazima u nadležnosti policijske uprave prometovalo je 274 428 putnika i 97 684 vozila.  

Od 2. do 9. travnjana području Policijske postaje Nova Gradiška, zabilježeno je pet (5) kaznenih djela imovinskog karaktera. U području prometa dogodilo se sedam (7) prometnih nesreća od kojih jedna (1)  s ozlijeđenim osobama (jedna osoba lakše ozlijeđena) i šest (6) s materijalnom štetom. Evidentirana su četiri (4) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva (2) iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Dogodio se jedan (1) požar bez štete (nije bilo ozlijeđenih osoba). Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prešlo 100 459 putnika i 35 293 vozila.  

Na području Policijske postaje Okučani od 2. do 9. travnja evidentirana su dva (2) kaznena djela protiv pravosuđa (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude). Zabilježena su dva (2) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i četiri (4) iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Dogodio se jedan (1) požar bez štete u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba. Bilježe se dva (2) slučaja pronalaska oružja, koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.



Stranica