Tjedno izvješće

Slika PU_BP/IMG_2618-prom.pol.jpg

U vremenu od 19. do 26. prosinca na području policijske uprave je evidentirano ukupno 66 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (51), četiri kaznena djela protiv vrijednosti

Foto: Ilustracija 

U vremenu od 19. do 26. prosinca na području policijske uprave je evidentirano ukupno 66 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (51), četiri kaznena djela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom, tri kaznena djela protiv pravosuđa, po dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, protiv života i tijela i protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja, te po jedno kazneno djelo protiv javnog reda i protiv vjerodostojnosti isprava. U oblasti prometa, dogodila se 41 prometna nesreća, od kojih 16 s ozlijeđenim osobama i 25 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama sedam osoba je teže ozlijeđeno, dok je 16 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici su intervenirali u 15 slučajeva zbog narušavanja javnog reda i mira i 16 put zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. Dogodila su se tri požara s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Bilježi se jedan slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 19. do 26. prosinca, zabilježeno je 12 kaznenih djela, od kojih 11protiv imovine i jedno protiv pravosuđa. U oblasti prometa dogodilo se 12 prometnih nesreća od kojih pet s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama tri osobe su teže ozlijeđene, dok su pet osoba zadobile lakše tjelesne ozljede.  Evidentirano je šest prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.  

Na području Policijske postaje Okučani u vremenu od 19. do 26.  prosinca, evidentirano je jedno kazneno djelo imovinskog karaktera i dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Evidentiran je jedan požar s materijalnom štetom u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba.



Stranica