Tjedni statistički pokazatelji

Slika PU_BP/zgrada-PU-044.jpg

U vremenu od 9. do 16. siječnja na području policijske uprave je evidentirano ukupno 49 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (37), pet kaznenih djela protiv slobode  

Foto: Ilustracija 

U vremenu od 9. do 16. siječnja na području policijske uprave je evidentirano ukupno 49 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (37), pet kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, dva kaznena djela protiv pravosuđa, te po jedno kazneno djelo protiv  javnog reda, protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa, protiv braka, obitelji i mladeži, protiv okoliša i jedno protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom. U oblasti prometa, dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama tri osobe su teže ozlijeđene, dok su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Policijski službenici su intervenirali u 12 slučajeva zbog narušavanja javnog reda i mira i osam puta zbog nasilničkog ponašanja u obitelji. Utvrđeno je jedno nepoštivanje odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona. Dogodio se jedan požar s materijalnom štetom u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, te se bilježe dva slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava, koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite. Na graničnim prijelazima u nadležnosti policijske uprave prometovalo je ukupno 209 327 putnika i 72 192 vozila.       

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 9. do 16. siječnja, zabilježeno je 10 kaznenih djela, od kojih osam protiv imovine, jedno kazneno djelo protiv spolne slobode i spolnog ćudoređa i jedno protiv braka, obitelji i mladeži. U oblasti prometa dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentirano je pet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dogodio se jedan požar s materijalnom štetom (nije bilo ozlijeđenih osoba), te je zabilježen jedan slučaj ne poštivanja odredbi čl. 95 Obiteljskog zakona. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška, državnu granicu je prešlo 81 651 putnik i 28 448 vozila.  

Na području Policijske postaje Okučani u vremenu od 9. do 16. siječnja, bilježi se jedno kazneno djelo i to protiv imovine, tri slučaja kršenja odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedno narušavanje javnog reda i mira.



Stranica