Tjedni policijski nadzori

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima prometa, te sudionike u prometu pozivaju na oprez i poštivanje prometnih propisa

Foto: Ilustracija

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske od 19. do 25. rujna, dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenim osobama u kojima je 5 osoba lakše ozlijeđeno i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su prošli tjedan prilikom nadzora prometa utvrdili 428 prometnih prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji „4 glavne ubojice u prometu“ (brzina, pojas, alkohol i mobitel). Utvrđeno je 195 prekršaja nepropisnih brzina, 70 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 36 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, također su tijekom vikenda (24./25. rujna, od 23 do 5 sati), proveli i preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje pod utjecajem alkohola, te sankcionirali 12 vozača koji su upravljali automobilima pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim nadzorima prometa, te sudionike u prometu pozivaju na oprez i poštivanje prometnih propisa.

Stranica