Tjedne aktivnosti u sklopu TISPOL-ove akcije "Alkohol"

Slika PU_BP/policajac_pise_kaznu.jpg

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 6. do 12. lipnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama i TISPOL-ove akcije „Alkohol“ evidentirala 636 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine, 353 prekršaja, od kojih 260 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 93 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 42 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 70 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (63-7), 19 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te oduzimanja prednosti prolaza (18-1), osam (8) prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistriranog vozila (5-3), 12 prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (10-2), 13 prekršaja mopeda i motocikla zbog prekršaja zaštitne kacige i ne korištenja svjetala (9-4), 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji.

Dogodila se 21 prometna nesreća od kojih 13 s materijalnom štetom i osam (8) prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 13 osoba lakše i dvije (2) osobe teže ozlijeđeno.

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 11 lipnja na autocesti Bregana-Lipovac kod Sredanaca, a iznosila je 227 km/h (21-godišnjak iz Švicarske), a u naselju 106 km/h, 9. lipnja u naselju Sapci (44-godišnjak iz Starog Topolja) dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 2,61 promila, izmjerena 12. lipnja u Slavonskom Brodu, Matije Gupca, kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Slavonskog Broda.
 



Stranica