Tjedne aktivnosti u prometu te povodom "Martinja"

Slika PU_BP/alkotest01 (2).jpg

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 6. do 12. studenog 2017. godine, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa i smanjenja broja prometnih nesreća.  Na području PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća, o čega 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 7 sudionika je zadobilo lake tjelesne ozljede. 

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 6. do 12. studenog 2017. godine, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa i smanjenja broja prometnih nesreća.

Na području PU brodsko-posavske dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća, o čega 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 7 sudionika je zadobilo lake tjelesne ozljede.

U proteklom tjednu policija je pojačano postupala po svim prekršajima, tako da je evidentirano ukupno 740 prekršaja, od kojih 388 prekršaja prekoračenja brzine kretanja (310 u naseljenom mjestu i 78 izvan naselja). Najveća utvrđena brzina u naselju je utvrđena u mjestu Stari Slatinik 127 km/h (vozač OA), dok je izvan naselja najveća brzina 256 km/h na autocesti A-3 kod mjesta Lužani (drž. SLO, vozač OA).

Ukupno je utvrđeno 25 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća utvrđena koncentracija kod vozača OA u mjestu Vrbova, 2,10 g/kg - 12. studenog u 15,05 sati. .

Ne korištenje sigurnosnog pojaca utvrđeno je kod 56 sudionika u prometu, korištenje mobitela u vožnji utvrđeno je kod 15 vozača. Ostalo čine drugi prekršaji.

Također, u vremenu od 11-13.11.2017. godine, provedeno je pojačano postupanje povodom dana „Martinja“,  a u sklopu provođenja tih aktivnosti utvrđeno je 17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.          

Policija podsjeća sudionike u prometu  na pridržavanje  odredbi  Zakona  o  sigurnosti prometa  na  cestama  te  savjesno  i   odgovorno  ponašanje  u  prometu,  kako  bi  se izbjegle neželjene posljedice i stradavanja osoba u prometnim nesrećama.



Stranica