Tjedne aktivnosti u prometu

Slika PU_BP/policija oa šareni.png

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 4. do 10. prosinca 2017. godine, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa i smanjenja broja prometnih nesreća. U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se ukupno 19 prometnih nesreća, od toga 3 prometne nesreća s ozlijeđenima, u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne ozljede te 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom.   

Foto:  PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od  4.  do 10. prosinca 2017. godine, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u području prometa i smanjenja broja prometnih nesreća. U tom vremenu na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se ukupno 19 prometnih nesreća, od toga 3 prometne nesreća s ozlijeđenima, u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne ozljede  te 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policijski službenici su pritom utvrdili 410 prometnih prekršaja. Od težih prometnih prekršaja najviše su zastupljene nepropisne brzine, kojom prilikom je utvrđeno 189 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 21 vožnja pod utjecajem alkohola, 40 ne korištenja sigurnosnog pojasa, 12 pretjecanja i 6 korištenja mobitela tijekom vožnje.

Policijski službenici nastavljaju sa sličnim preventivno represivnim aktivnostima u području prometa.

Najveća nepropisna brzina utvrđena je 10. prosinca  2017. godine u 10,37 sati na autocesti A3 kod Dragalića i iznosila je 226 kilometara na sat (40-godišnji državljanin Slovenije), a u naselju 7. prosinca 2017. godine u  00,25 sati u SVC u Slavonskom Brodu - 128 kilometara na sat (56-godišnji vozač iz Slavonskog Broda). Najveća koncentracija alkohola očitana je 7. prosinca  2017. godine u 01,27 sati u Ruščici,  u organizmu 34-godišnjeg vozača osobnog automobila iz Donje Bebrine  i iznosila je 2,18 promila.

Policija podsjeća sudionike u prometu  na pridržavanje  odredbi  Zakona  o  sigurnosti prometa  na  cestama  te  savjesno  i   odgovorno  ponašanje  u  prometu,  kako  bi  se izbjegle neželjene posljedice i stradavanja osoba u prometnim nesrećama.



Stranica