Tjedne aktivnosti prometne policije

Slika PU_BP/Nadzor-promet.jpg

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 21. do 28. ožujka, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 648 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (425 prekršaja), od kojih 288 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 137 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 27 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Zabilježeno je 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (29-1), osam (8) prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te oduzimanja prednosti prolaza (4-4), sedam (7) prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistriranog vozila (2-5), sedam (7) prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (5-2), šest (6) prekršaja nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala, tri (3) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji.

Dogodila se 21 prometna nesreća od kojih 19 s materijalnom štetom i dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je pet (3) osoba lakše ozlijeđeno. 


Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 27. ožujka na autocesti Bregana-Lipovac, a iznosila je 251 km/h (35-godišnjak iz Švicarske), a u naselju 117 km/h, 24. ožujka u mjestu Klokočevik (37-godišnjak iz Bukovlja) dok je najveća koncentracija alkohola od 2,06 promila, očitana 27. ožujka na autocesti Bregana-Lipovac, kod 23-godišnjeg vozača osobnog automobila, BIH registracija.
 



Stranica