Tjedne aktivnosti prometne policije

Slika PU_BP/Prom. policajac.jpg

Foto: Ilustracija

Prometna policija je u proteklom tjednu od 7. do 13. ožujka, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 543 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (246 prekršaja), od kojih 211 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 35 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentiran je 41 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prijevoza djece (35-1), osam (8) prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 47 prekršaja zbog isteka važenja prometne dozvole i neregistriranog vozila (45-2), osam (8) prekršaja vožnje bez položenog ispita i pod zabranom (1-7), šest (6) prekršaja nekorištenja dnevnih ili kratkih svjetala, devet (9) prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji i drugi prekršaji.

Dogodilo se 16 prometnih nesreća od kojih 13 s materijalnom štetom i tri (3) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri (3) osobe lakše i jedna (1) osoba teže ozlijeđena.  

Najveća izmjerena nepropisna brzina izvan naselja utvrđena je 7. ožujka na autocesti Bregana-Lipovac, a iznosila je 199 km/h (58-godišnjak iz Poreča), a u naselju 142 km/h, također 7. ožujka u mjestu Rešetari (21-godišnjak, Staro Petrovo Selo) dok je najveća koncentracija alkohola od 2,96 promila, očitana 12. ožujka u Slavonskom Brodu, A. Štampara, kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila, SB registracija. 



Stranica