Tjedne aktivnosti policije

Slika PU_BP/Policija rotac.jpg

Prometna policija je u proteklom tjednu od 02. do 08. siječnja 2017. godine, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 292 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine 151 prekršaja, od kojih 89 prekršaja   

Foto: PU brodsko-posavska

Prometna policija je u proteklom tjednu od 2. do 8. siječnja, na području Policijske uprave brodsko-posavske, prilikom provođenja preventivno represivnih aktivnosti u prometu na cestama evidentirala 292 prekršaja, od čega najviše prekršaja nepropisne brzine (151 prekršaj), od kojih je 89 prekršaja nepropisne brzine u naselju i 62 prekršaja nepropisne brzine izvan naselja. Evidentirano je 12 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Zabilježeno je 6 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, 6 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog ispita, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom i 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok su ostali prekršaji (obveze vozača prema pješacima, tehničke neispravnosti, nepoštivanja prednosti prolaska i dr.) zastupljeni u manjem broju.  Prošli tjedan se dogodilo 17 prometnih nesreća od kojih 12 s materijalnom štetom te 5 prometnih nesreća  s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba lakše ozlijeđeno. 

Najveća koncentracija alkohola iznosila je 3,07 promila, a izmjerena je 8. siječnja, oko 8 sati, u Slavonskom Brodu kod 30-godišnje vozačice osobnog automobila. Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 111 kilometara na sat, a utvrđena je 7. siječnja, oko 13,10 minuta, u Podcrkavlju, prilikom kontrole osobnog automobila, kojim je upravljao 35-godišnjak. Najveća brzina izvan naselja utvrđena je 5. siječnja, oko 13,40 minuta, na autocesti A3 prilikom kontrole osobnog automobila njemačkih registracija, kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Njemačke, a iznosila je 223 kilometara na sat.



Stranica