Tjedna informacija policijske uprave

Slika PU_BP/Zgrada PU-Gupčeva.jpg

Na području Policijske uprave brodsko-posavske od 16. do 23. srpnja, evidentirano je 48 kaznenih djela, od kojih su 41 kazneno djelo općeg kriminaliteta, jedno (1) kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta i šest (6) kaznenih djela kriminaliteta droga. U strukturi  

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske od 16. do 23. srpnja, evidentirano je 48 kaznenih djela, od kojih su 41 kazneno djelo općeg kriminaliteta, jedno (1) kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta i šest (6) kaznenih djela kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (36) i to kaznena djela krađe (25), teške krađe (8) i tri (3) kaznena djela oštećenje tuđe stvari.
Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se 23 prometne nesreće od kojih jedna (1) prometna nesreća s poginulom osobom, 11 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna (1) osoba je smrtno stradala, dvije (2) osobe su teško, a 10 osoba lakše ozlijeđene.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano su 22 prekršaja i to devet (9) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 10 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan (1) prekršaj iz Obiteljskog zakona i dva (2) prekršaja iz Zakona o strancima.
U prošlom tjednu evidentirana je 18 požara i tri pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo 249 825 putnika i 87 603 vozila. 

Stanje u prethodnom tjednu.



Stranica