Tjedna i vikend informacija

Vikend informacija

Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 21 kazneno djelo.
Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama, te devet s materijalnom štetom.
U području javnog reda i mira, evidentiran je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira.

Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 26. rujna do 2. listopada, dogodila se ukupno 21 prometna nesreća, od kojih sedam s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 11 osoba, sve su lakše ozlijeđene.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su utvrdili 373 prometna prekršaja, od čega: 204 prekršaja nepropisnih brzina, 30 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naseljenom mjestu iznosila je 117 km/h, a izmjerena je u srijedu, 26. rujna u Slavonskom Brodu, počinitelj prekršaja je 22-godišnji vozač osobnog automobila.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2.81 promil, a očitana je u petak, oko 20,20 sati, u Sičama u organizmu 37-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom, a isti je i počinitelj prometne nesreće u kojoj je lakše ozlijeđen.

Policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Stranica