Teško ozlijeđen vozač mopeda

Slika PU_BP/PN TTO - Zadubravlje - APN 4 - 12-09-2018.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Dana 11. rujna 2018. godine, oko 21,25 sati, na raskrižju kolnika ulica Blok b i Dubrava, u mjestu Zadubravlje, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Provedenim očevidom policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su utvrdili da je do prometne nesreće došlo iz razloga što je 73-godišnji vozač osobnog automobila, započeo skretati ulijevo, u smjeru kolnika ulice Dubrava, a da prije toga nije propustio moped kojim je upravljao 17-godišnjak, koji je, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržavao smjer svojeg kretanja, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela mopeda, u prednji lijevi bočni dio osobnog automobila te pada mopeda i vozača istog na kolnik.

Tijekom vršenja očevida je utvrđeno da je vozač mopeda upravljao bez vozačke dozvole, da na glavi nije nosio zaštitnu kacigu, da moped nije bio registriran i da nije imao ispravne propisane uređaje za osvjetljavanje (prednje putno svjetlo).

U ovoj prometnoj nesreći, teške tjelesne ozljede zadobio je vozač mopeda, koji je u bolnici  u Slavonskom Brodu, zadržan na daljnjem liječenju.

Policija protiv vozača osobnog automobila podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, dok protiv vozača mopeda slijedi više prekršajnih prijava.



Pisane vijesti