Teško ozlijeđen motociklist

Slika PU_BP/PN TTO - motocikl - OA - Osječka SB - 7-6-2018.JPG

Dana 06. lipnja 2018. godine u 12,13 sati na kolniku Osječke ulice u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Provedenim očevidom policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su utvrdili da je do prometne nesreće došlo iz razloga što je 51-godišnji vozač osobnog automobila započeo skretati u lijevo u smjeru parkirališta, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, tako da nije iza sebe uočio motocikl kojim je upravljao 26-godišnjak, a koji je prije toga preko pune crte započeo pretjecanje automobila ispred sebe, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela motocikla u stražnji dio osobnog automobila i pada motocikliste na kolnik. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač motocikla, kojem je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, a nakon koje je pušten kući.  Policija protiv vozača automobila podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a prekršajne prijave protiv vozača motocikla zbog nepoštivanja prometnih zabrana (pretjecanje preko pune crte) i zbog upravljanja vozilom čiju kategoriju nema upisanu u vozačkoj dozvoli.   

Foto: PU brodsko-posavska

 Dana 06. lipnja 2018. godine u 12,13 sati na kolniku Osječke ulice u Slavonskom Brodu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Provedenim očevidom policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su utvrdili da je do prometne nesreće došlo iz razloga što je 51-godišnji vozač osobnog automobila započeo skretati u lijevo u smjeru parkirališta, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, tako da nije iza sebe uočio motocikl kojim je upravljao 26-godišnjak, a koji je prije toga preko pune crte započeo pretjecanje automobila ispred sebe, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela motocikla u stražnji dio osobnog automobila i pada motocikliste na kolnik. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač motocikla, kojem je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, a nakon koje je pušten kući.

Policija protiv vozača automobila podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a prekršajne prijave protiv vozača motocikla zbog nepoštivanja prometnih zabrana (pretjecanje preko pune crte) i zbog upravljanja vozilom čiju kategoriju nema upisanu u vozačkoj dozvoli.



Stranica