Teško ozlijeđen 20-godišnji putnik iz radnog stroja

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/nadzor...jpg

Teške ozlijede je zadobio 20-godišnjak koji je zadržan u bolnici na daljnjem liječenju

Foto: Ilustracija

Dana 22. rujna oko 4:10 sati policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su zaprimili dojavu o slijetanju traktora u Lazama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je traktorom upravljao 18-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje, dok su se u traktoru nalazila dva putnika u dobi od 19 i 20 godina.

Policijski službenici su utvrdili kako je 19-godišnjak u jednom trenutku uhvatio za volan i naglo skrenuo u lijevo nakon čega se traktor prevrnuo u odvodni kanal. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 18-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 1,25 promila, 19-godišnjak od 1,5 promila i 20-godišnjak od 1,35 promila.

Teške ozlijede je zadobio 20-godišnjak koji je zadržan u bolnici na daljnjem liječenju. Policija protiv 19-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“.

Protiv 18-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je protiv 44-godišnjeg vlasnika traktora podnesen prekršajni nalog jer je dao na upravljanje radni stroj osobi koja nema položeno za tu kategoriju vozila.
 

Stranica