Svjetski dan pješačenja obilježen u Okučanima

  • Slika /PU_BP/2024/20241015_110827.jpg
  • Slika
Foto: PU brodsko-posavska

U organizaciji Osnovne škole Okučani, jučer, 15. listopada, u Okučanima je obilježen Svjetski dan pješačenja. Povodom ove inicijative, učenici su, zajedno sa svojim učiteljima, sudjelovali u organiziranom pješačenju.

Za učenike od 1. do 4. razreda cilj je bio nogometno igralište Psunj Sokol Okučani, dok su učenici od 5. do 8. razreda pješačili do nogometnog igrališta u Gornjim Bogićevcima.

Cilj ovog događaja bio je potaknuti djecu na tjelesnu aktivnost i osvijestiti važnost pješačenja kao zdravog oblika kretanja.

U hodu su sudjelovali svi učenici i učitelji osnovne škole, a dodatnu sigurnost osigurali su policijski službenici Policijske postaje Okučani, koji su pratili djecu tijekom prelaska ceste.

Organizatori su izrazili zadovoljstvo zbog velikog odaziva i podrške lokalne zajednice, te su istaknuli važnost ovakvih događanja za poticanje zdravih navika i sigurnosti u prometu među djecom.

Ova aktivnost, osim što promiče zdravlje i tjelesnu aktivnost, ujedno pridonosi boljoj prometnoj sigurnosti i jačanju suradnje između obrazovnih institucija i policije.

Svjetski dan pješačenja obilježava se diljem svijeta, a okučanski učenici dali su svoj doprinos ovom globalnom pokretu, učeći o važnosti kretanja i odgovornom ponašanju u prometu.

Stranica