Stanje sigurnosti u prošlom tjednu

Slika PU_BP/Zgrada PU-Gupčeva.jpg

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske od 18. do 26. lipnja, evidentirano je 73 kaznena djela, od kojih su 69 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo iz maloljetničkog kriminaliteta, jedno kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta i dva kaznena djela iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (57) i to kaznena djela krađe (30), teške krađe (11), oštećenje tuđe stvari (11), prijevare (2) i po jedno kazneno djelo utaje, iznude i razbojništva. 
Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodile su se 32 prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s poginulim osobama, 16 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, osam osoba su teško ozlijeđene, dok je 14 osoba zadobilo lake tjelesne ozlijede.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je 34 prekršaja i to 16 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 17 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Obiteljskog zakona.
U prošlom tjednu evidentiran je jedan požar i tri pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo 267 679 putnika i 89 351 vozila. 
 



Stranica