Stanje sigurnosnih događanja za protekli vikend

Slika PU_BP/IMG_1192-policija.jpg

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 23 kaznena djela od kojih je 21 kazneno djelo iz općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo iz maloljetničkog kriminaliteta i jedno kazneno djelo iz kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta 19 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to 11 kaznenih djela krađe (tri krađe i osam krađa kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti), pet kaznenih djela teške krađe, dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo utaje.
Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije osoba su zadobile lakše ozlijede.
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirano je 13 prekršaja i to šest prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, četiri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba opojnih droga i jedan prekršaj iz obiteljskog zakona.
Ovog vikenda evidentirano je i devet požara od kojih dva s materijalnom štetom i sedam požara bez materijalne štete (požari suhe trave i niskog raslinja). Tijekom vikenda zabilježen je i jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava.
 



Stranica