Stanje sigurnosnih događaja za protekli tjedan

Slika PU_BP/Zgrada PU-Gupčeva.jpg

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske od 06. do 13. veljače, evidentirano je 31 kazneno djelo, od kojih su 27 u strukturi općeg kriminaliteta, jedno kazneno djelo u strukturi maloljetničkog kriminaliteta i tri kaznena djela u strukturi kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta najbrojnija su imovinska kaznena djela (19) i to kaznena djela krađe (9), teške krađe (2) i oštećenje tuđe stvari (8). 
Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske dogodila se 21 prometna nesreća (od kojih jedna s poginulim osobama, tri s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom). U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, a tri osobe su lakše ozlijeđene.
Tijekom prošlog tjedna evidentirano je 17 prekršaja, od toga devet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, šest prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i dva prekršaja iz drugih zakona (Zakon o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i Zakon o oružju).
Na graničnim prijelazima iz nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, državnu granicu je u prošlom tjednu prešlo 145 885 putnika i 50 945 vozila. 
 



Stranica