Spriječena pri ulasku u zemlje Europske unije s krivotvorenim dokumentom

Slika /PU_BP/Granica2021/gpSB.12.jpg

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da je dokument potpuna krivotvorina, kojega je osumnjičena u zamjenu za materijalnu korist pribavila od nepoznate osobe na području Cipra

Foto: ilustracija

Nakon nedavnog slučaja otkrivene krivotvorene dozvole boravka Krivotvorio talijansku dozvolu boravka te pokušao ući u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su otkrili još jedan krivotvoreni dokument.

Naime, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 21. listopada, oko 6 sati, kontroliran je autobus bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, vozač, putnici i prtljaga. Pritom je 31-godišnja putnica (indijska državljanka) policijskim službenicima na uvid dala indijsku putnu ispravu s talijanskom dozvolom boravka za koju je izražena sumnja u autentičnost.

Kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja policijskih službenika te je utvrđeno da je dokument potpuna krivotvorina, kojega je osumnjičena u zamjenu za materijalnu korist pribavila od nepoznate osobe na području Cipra. Cilj joj je bio ulazak u Republiku Hrvatsku, odnosno zemlje Europske unije.

Policijski službenici protiv osumnjičene podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenja isprave.
 

Stranica