Slijetanje traktora u kanal, vozač i putnik alkoholizirani

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/default-news-image.jpg

Očevidom je utvrđeno da je 24-godišnjak, upravljajući traktorom, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „F“ kategorije, pod utjecajem alkohola (2,47 promila), zbog ne držanja strane kretanja sletio s kolnika

Foto: Ilustracija

Jučer (18. srpnja), oko 15.50 sati, u Dolini (Općina Vrbje), dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Očevidom policijskih službenika je utvrđeno da je 24-godišnjak, upravljajući traktorom (sa traktorskim priključkom - korpom), prije stjecanja prava na upravljanje vozilima „F“ kategorije, pod utjecajem alkohola (2,47 promila), zbog ne držanja strane kretanja prešao na suprotnu prometnu traku i travnatu površinu. Potom je došlo do slijetanja i prevrtanja traktora u odvodni kanal. Nadalje je utvrđeno da je traktorista vozio 66-godišnjaka (s 2,22 promila), iako putnike ne smije voziti na traktoru.

U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 24-godišnjak, dok je 66-godišnjak lakše ozlijeđen. Liječnička pomoć im je pružena u bolnici u Novoj Gradiški, nakon koje su pušteni kući.

Policijski službenici će protiv vozača podnijeti odgovarajuće prekršajne prijave nadležnom sudu, te će također protiv vlasnika traktora podnijeti obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica