Školski medni dani - policija i učenici

Preventivni projekt u školama na području Vrpolja provodi policijski službenik Mirko Čorak


Foto: PU brodsko-posavska

Danas (7. prosinca), u svim osnovnim školama na području Republike Hrvatske proveden je program Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka. To je  ujedno i dan Sv. Ambrozija zaštitnika pčela i pčelara, a u svim osnovnim školama učenici prvih razreda na poklon su dobili svoje prve teglice meda upakovane u nacionalnu staklenku za med.

Obzirom da Postaja granične policije Vrpolje i ove godine u osnovnim školama provodi preventivne aktivnosti u sklopu projekta pod nazivom “Djeca su naša radost”,  koji je otvoren dana 23. listopada ove godine i vezan je uz bavljenje pčelarstvom učenika u osnovnim školama, na zamolbu ravnatelja osnovnih škola “Ivan Meštrović” u Vrpolju i “Ivan Filipović” u Velikoj Kopanici, policijski službenik Mirko Čorak, povodom održavanja programa Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka, održao je kratka predavanja na temu značaja bavljenja pčelarstvom i važnosti meda kao prehrambenog proizvoda u razvoju djece i odraslih.

Aktivnosti su provedene u OŠ “Ivan Meštrović” u Vrpolju i područnim školama Čajkovci i Stari Perkovci te u OŠ “Ivan Filipović” u Velikoj Kopanici. U edukaciji i radionici sa pčelama sudjelovalo je oko 50 djece učenika prvih razreda, kojima su podijeljeni  prigodni poklon paketi.


Stranica