Širenje i prenošenje zarazne bolesti

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/covid-19[2].jpg

Policijski službenici podnose kaznene prijave protiv počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod  dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Naime, sumnja se da je 56-godišnjakinja s područja općine Sibinj, 1. prosinca 2020. godine, napustila adresu svog boravka, iako joj je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući iz razloga što je bila pozitivna na virus COVID-19.
U nedjelju, 13. prosinca 2020. godine, policijski službenici su prilikom kontrole prometa na cestama zatekli 64-godišnjaka, koji je također kršio mjeru obveznog liječenja u kući jer je bio pozitivan na koronavirus.

Policijski službenici podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 180. Kaznenog zakona (Širenje i prenošenje zarazne bolesti).

Stranica