Sigurnost posjetitelja Mega bikers susreta bila je na zavidnoj razini

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija2.JPG

Moto susreti su prošli u najboljem redu

I ove godine je potvrđeno, da su policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, koji su vodili računa o sigurnosti posjetitelja i drugih građana, te organizatori moto susreta (Mega bikers susreti) odradili dobar posao. Moto susreti, koji su održani u Slavonskom Brodu, protekli su u najboljem redu i bez posebnih izgreda.

Dana 10./11. svibnja, na motorijadi je bilo oko tri tisuće posjetitelja, a drugi dan 11./12. svibnja, oko pet tisuća posjetitelja.
Evidentiran je tek jedan slučaj remećenja javnog reda i mira, kojom prilikom se 11. svibnja, oko 22.50 sati, na Poloju, prilikom održavanja koncerta, 19-godišnjak u alkoholiziranom stanju (s 1.74 promila), pokušao popeti na pozornicu u čemu je spriječen. Policijski službenici su protiv 19-godišnjaka podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu.

Dana 12. svibnja, oko 5.10 sati, u Splavarskoj ulici, u Slavonskom Brodu, 23-godišnjak je upravljajući motociklom prije stjecanja prava na upravljanje i s 1.14 promila alkohola u organizmu, zbog ne držanja strane kretanja, sletio na travnatu površinu, udario u rasvjetni stup, te zajedno sa 23-godišnjim putnikom, koji pritom nije na glavi imao zaštitnu kacigu, pao na biciklističko pješačku stazu. Obojica su teško ozlijeđeni, te zadržani u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Policijski službenici protiv 23-godišnjeg vozača motocikla podnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Stranica