Sigurno u školu s HAK-om

Slika PU_BP/HAK 300 DSCF0229.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U subotu, 13. rujna, od 10 do 12 sati na Trgu Ivane Brlić Mažuranić održana je prometno-edukativna akcija „Sigurno u školu s HAK-om“. Akcija je namijenjena djeci u dobi od 3 do 8 godina uz sudjelovanje i njihovih roditelja.

I ovom akcijom s obzirom na početak školske godine i akciju „Poštujte naše znakove“ se želi senzibilizirati javnost, a posebno vozači na oprezno ponašanje u prometu zbog sudjelovanja velikog broja djece koja tek kreću u školu.

Iako je HAK organizator u akciji su sudjelovali i policijski službenici prometne policije, koji su zajedno sa HAK AK „Marsonija“ Slavonski Brod proveli preventivno-edukativnu akciju. 
Djeci i roditeljima su prezentirali policijsku opremu, a po jedan policijski službenik na motoru i biciklu je predvodio djecu, koja su na prometnom poligonu u blizini fontane sporom vožnjom na biciklima usvajali vještine i elementarna znanja iz prometa. Osim toga policijski službenici su djeci i roditeljima, koji sudjeluju u prometu davali korisne savjete, te ukazali na pojačan oprez u prometu zbog sudjelovanja velikog broja djece koja su u ovom mjesecu krenula u školu. 
 



Stranica